Přemyslova rota - Lapkové a zemští škůdci 1381-1424

Právě je čtv 21. lis 2024 16:14:40

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Hierarchie
PříspěvekNapsal: pon 14. úno 2011 12:23:53 
Člen seskupení

O tom jsem chtěl něco napsat již dávno.
Hraná hierarchie se má stát jednou z nejdůležitějších součástí našeho pokusu o částečnou rekonstrukci, námi zvolené doby.
Ještě z poslední naší akce (sněm) bylo zřejmé, že setkání bereme spíše jako příležitost posedět s kamarádama u piva a žrádla. To je důležité, ale pokud nedokážeme na pár hodin téměř zapomenout na současnost, tak hra na "historii" nebude mít možnost více se rozvíjet. Pak hrozí, že skutečně jako mnoho jiných spolků skončíme u scházení se na pivo.
Jak jsem se přesvědčil, důsledně hranou hierarchii nelze uplatňovat po celou dobu trvání akce, neboť se tak ztrácí, sama důslednost hraní. Zvažuji, že by bylo dobré na příštích akcích přesně určit dobu po kterou se bude klást větší důraz na hierarchii a bude velice nutné aby každý na svou roli nejvíce dbal a choval se podle toho. V podstatě jde o rozjetí a naplnění družinových pravidel a podmínek, které jsme si na sněmu společně odsouhlasili. Pokud se nám toto povede, musíme ještě počítat s okamžiky, kdy jednáme s civilními hosty, když nejsou všichni připraveni v kostýmech i při přednáškách, při jiných organizačních záležitostech, ale i při výtání či loučení a podobně. Takové případy se dají samozřejmě pochopit. Ale jsou i jiné krizové chvíle, které by se měli eliminovat. Jistě jste poznali, že pokud se všichni dohromady zlejou, tak je rázem po hraní. Ale i bez alkoholu někdy stačí výraznější jedinec, který ostatní strhne k chování neslučitelnému s naší hrou. Možná by pomohlo vést hraní rolí až do důsledků a použít některé tresty, jichž se tehdy lidé báli a podle toho se chovali. (kláda a pod.)

Předmět příspěvku: Re: Hierarchie
PříspěvekNapsal: úte 15. úno 2011 9:32:39 
Člen seskupení

:twisted: Ano bolest a utrpení :twisted: To zní jako zábava :twisted: .

PříspěvekNapsal: úte 15. úno 2011 15:19:45 
Člen seskupení

Jistě by nebylo na škodu, kdyby se sepsalo jak se má takový žoldák, lokaj, družijník apod., chovat pokud se hraje na hierarchii. Tím nemyslím slovo od slova typu:tady bude sedět a držet ...ústa, ale aspoň na hrubo co se od něj očekává. On má taky každej o své postavě jinou představu a pak se pán vzteká že se ten dotyčný chová nevhodně, aniž by ho kdokoliv poučil.Myslím že by to především pro nově příchozí bylo i dobré "vodítko" co se od něj čeká a jak a co má hrát.
Tak a teď mužu čekat pranýř.... :roll:

PříspěvekNapsal: úte 15. úno 2011 18:51:23 
Člen seskupení

V podstatě souhlasím, ale mě osobně se nelíbí nějaké tresty (kláda a pod.). To už je podle mě přehánění, na akci jedu, abych se pobavil a kdyby měl být kvůli nějaký blbosti v kládě... Tak do toho bych fakt nešel.

PříspěvekNapsal: stř 16. úno 2011 12:04:05 
Člen seskupení

:twisted: Dáme ho do klády :twisted: Do klády povídám!!! :twisted:

Chování žoldáka nebude problém neni to dvorská osoba takže bych předpokládal že se bude chovat tak nějak nevychovaně. Bude se flákat a zašívat jak to jen pude každou práci se bude snažit delegovat na někoho mladšího a slabšího, pokud to teda nebude práce kterou dělá rád ( kdo byl na vojně nebo má hodně sourozencú nebo dělá někde na dílně tak to určitě zná).
Naopak pokud se bude něco rozdávat dostávat pak žoldák bude ten kdo se bude cpát do první řady.
K panstvu se bude chovat uctivě (ne dvorsky voják má těžko nějakou znalost courtoasie)ale tak nějak po selsku, a bude se asi snažit nebejt moc nápadnej.

Ve zkratce: Snažit se nenasrat pána, a nenechat se chytit pokud dělám něco co pán neschvaluje, jinak se chovat normálně.

Hlavně se nesnažte napodobovat idealizovaný statečný a čestný vojáky z americkejch rádobyhistorickejch filmů.

My co hrajeme obyč lidi přece nemusíme ani nic hrát, vždyť sme obyč lidi.

PříspěvekNapsal: stř 16. úno 2011 13:04:11 
Člen seskupení

Pavel píše:
V podstatě souhlasím, ale mě osobně se nelíbí nějaké tresty (kláda a pod.). To už je podle mě přehánění, na akci jedu, abych se pobavil a kdyby měl být kvůli nějaký blbosti v kládě... Tak do toho bych fakt nešel.

Ale když by v tý kládě byl někdo jinej, to by ses bavil že.
Moc jsi tomu neporozuměl. Ty tresty mají být spíše zpestřením hry a nikdo při nich nemá skutečně trpět.
Ty jsi navíc celkem spolehlivej a poslušnej tak se nemáš čeho bát. :evil: možná :twisted:

PříspěvekNapsal: stř 16. úno 2011 16:56:37 
Člen seskupení

:twisted: Zmrskat bičem :twisted:

Mimochodem: Máme kládu? Máme pranýř?

PříspěvekNapsal: čtv 17. úno 2011 8:38:52 
Host

KOCOUR píše:
Mimochodem: Máme kládu? Máme pranýř?

Prototyp je ve výrobě, pakliže se po testech na dobrovolnicích osvědčí muže začít seriová výroba :-)

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]