Přemyslova rota - Lapkové a zemští škůdci 1381-1424

Právě je čtv 21. lis 2024 23:43:48

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 196 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Plkárna
PříspěvekNapsal: úte 22. lis 2011 15:54:21 
Člen seskupení

No kordy bylo pár jedinců. Ty, Občas Truksa, i když u něj to bylo spíš jeho nadšení a horlivost než skutečnej vztek na někoho.
Kdo vyjadřoval nespokojenost přez tebe? Nespokojenost s čim?

Tu sz sem psal ve vzteku a když sem vychlad a přečet sem si ji znova tak sem uznal že stála za hovno, a nebral bys jí vážně. Proto bude lepší si to říct osobně než to řešit po netu.

Asi sem taky mladej a nic nevim, ale ten kluk se tě normálně zeptal tak proč mu normálně neodpovíš?

PříspěvekNapsal: úte 22. lis 2011 16:09:59 
Člen seskupení

Jasně vyřešíme to osobně.

A ten kluk se rozhodně normálně neptá. Najednou necítíš ty emoce? Myslel jsem že nemáš rád emoce.

PříspěvekNapsal: úte 22. lis 2011 16:30:51 
Host

Přemysl: Proč vždycky, když někdo poukáže nebo se zeptá na tvoji výbavu nobila, je označen z tvé strany za hlupáka, který mele hlouposti?
pro Kocoura: Psáno naprosto bez emocí ;)

PříspěvekNapsal: úte 22. lis 2011 16:40:58 
Host

Přemysle! jake věkove hranici musí človek dosahnout, aby jsi ho bral važně, nebo bereš važne jen lidi s maturitou nebo doktorskym titulem, opravdu nevím proč nejsi schopen nebo ochoten odpovědět a podělit se s nami o tu fotku, ale vidím že fotku nedostanu tak taky prosím o přesunutí všech "mých" lidí (ja, Mrdoš, Kedlub, Ofka, Jenda) díky

a prosím řekni mi jak se mam jinak "normalne" zeptat?

PříspěvekNapsal: úte 22. lis 2011 17:46:04 
Host

Zatím cca 11 lidí odchází z projektu? Jedeš Přemysle! ;)

PříspěvekNapsal: stř 23. lis 2011 14:40:41 
Člen seskupení

Ani jsem neočekával že by někdo z Heraltických zůstal. Ale chci spíše reagovat na terč který jste si vybrali. Jen do mě dál střílejte. Já to přeci potřebuju.

Pytlíku: Po rozmluvě s Kocourem jsem došel k názoru, že o postavě Čeňka z Ronova ti přece jen něco napíšu. Rád bych byl, když by ti šlo skutečně o tu postavu. Zatím to chápu spíše jako tvé trefování do mne osobně, prostřednictvím té postavy.
Není to má jediná postava (role). Několikrát jsem zdůrazňoval, že tato postava mnou ztvárňovaná není dostatečně dotvořená (má chyby) a proto by bylo hloupé, dávat jí v mém ztvárnění za příklad. To jsem nikdy neudělal. A byl to také důvod proč jsi mě na několika akcích potkal ve ztvárnění jiné chudší postavy. Jsem známý tím že i na ostatních vyžaduji něco jako střízlivější přístup. A proto jsem taky začal omezovat výskyt té konkrétní postavy, dokud bych sám neuznal že to má cenu.
Pokud se má finanční situace nezmění, tak mne budeš dál vídat jako chudáka lapku , který se moc neliší od ostatních žoldnéřů.
V rámci ztvárňování role si i bez té urozenosti ale za to s pomocí dalších zbrojných, vymáhám určité postavení či respekt. To celé hraní různých postav však nemá nic společného s mím postavením v projektu. Z krátka role je jedna věc a dělat někomu vedoucího věc jiná. Já si prostě jen myslím že pro většinu z Vás je Čeněk jen prostředek jak se vypořádat s tím, že jsem pro vás nepřijatelný já jako vedoucí.

Pro jistotu opakuji. Nikdy jsem ČzR nedával za žádný příklad a o jeho nedokonalém ztvárňování jsem psal i mluvil už dost. Vážně nejsem a nebyl jsem nikdy přesvědčen o názoru, že bych musel jít za příklad a jen k vůli tomu si vlákno zakládat nebudu. A popisoval jsem ve fóru i další důvody proč jsem na tu roli vlákno nezaložil. Věřím že z podobných důvodů si vlákno nezaložili i jiní lidé. Taky jsem několikrát byl proti tomu aby bylo naprosto poviné a chtěl jsem aby sloužilo spíše k rychlejšímu poznávání nováčků. Snad by ti to jako vysvětlení mohlo stačit. Vážně mě ty spory moc nebaví a vážně na to nemám moc času. Díky za pochopení.

PříspěvekNapsal: stř 23. lis 2011 17:26:23 
Host

Inu Přemysle- Ty pokud jsem sledoval, jsi poukazoval na horší materiální vybavenost Hrotovické části projektu. Sám sebe(respektive tvoji skupinu) jsi pasoval na cituji ,,ty schopnější''.

Právě proto asi některé a přiznám se i mě zajímalo a zajímá včem jste schopnější, lépe vybavení atd.

Nedělám si iluze, že už tu někdo má výbavu komplet tak jak by měla být- asi nikdo. Každý má spoustu věcí na dodělání atd. A právě proto nechápu tvoji dost neobjektivní kritiku poté co Kurik chtěl představit dva další zájemce o činnost v projektu.
Sám jsi tím popřel svá vlastní slova cituji ,,V budoucnu to ovšem nebude rychlejší, jelikož jsme se rozhodli přijímat do společnosti i nové členy, kteří přímo nebudou odpovídat svou výbavou té naší, trochu přísnější představě...''

a ještě jedny cituji ,,Co se týče jednotlivců, kmenových i externích spolupracovníků. Ty může každá členská skupina přijímat do svých řad bez omezení a bez hlasování v našem seskupení. Ale informování o takových skutečnostech považuji za základ dobrého fungování spolku.''

Co jsem několikrát bedlivě pročetl celé fórum marně přemýšlím, kde se to zlomilo. Proč najednou jste si začali lézt krkem?

Co přesně bylo příčinou toho, že najednou jsi tu začal dost nevybíravě kritizovat ostatní(shodou okolností jen Kurikovce)?

Co jsem pochopil, tak jsi chtěl projekt, kde budeš nejvyšší vládce s právem veto na vše? Neupírám ti, že jsi patrně tento projekt vymyslel a uvedl v chod- ve spolupráci s ostatními.

Ale takto co tu předvádíš se žádný projekt vést nedá§

Zkus se nad tím zamyslet a bez uražené ješitnosti to celé nech projít hlavou.
Tomuto projektu tohle nijak neprospělo, neprospěje a v očích náhodných sledovatelů(a věř, že si to ostatní spolky hlídají) je tento projekt zdiskreditován a to ještě ani pořádně nezačal.

To doufám nebyl a není cíl.

PříspěvekNapsal: stř 23. lis 2011 17:29:40 
Člen seskupení

Všechno špatné je k něčemu dobré

PříspěvekNapsal: stř 23. lis 2011 18:21:01 
Host

Mahy: Jsme HERALTICKÁ část :lol: :lol: :lol:

PříspěvekNapsal: čtv 24. lis 2011 12:37:04 
Člen seskupení

Tak a už jsem to nevydržel.

Jsem v seskupení krátce a protože jsem si zvolil náročnou postavu a vedu náročnej život, všechno mi trvá. Nemůžu tady nabízet k posouzení něco s čím sám nejsu spokojenej a nemůžu se účastnit vojenských tažení, protože na ně zatím nemám čas, vybavení ani prostředky. Musím se ale ozvat, protože o tom přeci jenom vím víc než Mahy.

To co se stalo, je přesným obrazem historickýho období, kterým se družiny zabývají (i když víc připomíná období od basilejskýho koncilu do Lipan). Co jsem v seskupení vím, že mezi Přemyslem a Kurikem něco bublá, ale protože tomu pořádně nevím hlavu ani patu tak mlčím. Teď se tu ale zvedly hlasy Heraltické strany proti Přemyslovi a Mahy jim vydatně přilívá olej do ohně. Pořád se tu opíráte do Přemysla ať se vokáže a přitom je net plnej jeho fotek ať ze Zbořeňáku nebo Lipan, z Úhrova nebo Heraltic. KM mu nikdo vytknout nemůže a pro mě je důležitější, že se stavem není spokojenej. Musíme se tedy vrtat v detailech nebo vám má snad poskytnout ještě chemický složení vláken z látky jeho bruch nebo co?
Já za tím vidím jenom útok jako odvetu za to co tu napsal a za to co si s Kurikem řekli.

Nárůst napětí jsem pocítil vstupem pana Bohuše na toto fórum a poslední letošní akcí - turnajem v Heralticích, která byla také v jeho nemalé režii.
Nevím jestli je to jen moje konstrukce, ale Heralticka větev se rozrostla natolik, že v podstatě tu Ronovskou může utlouct svými kápěmi v rámci seskupení. Hrdost ronovská je taková, že velí k rozchodu, aby se nevraživost nezměnila v nenávist.

Tož hodně štěstí na našich poutích a doufejme, že se budeme potkávat často a v dobrém.

PS: Pro příště by bylo možná lepší vtisknout seskupení právní status občanského sdružení, kde si opravdu nemůže nikdo dělat co chce, aniž by mu to ostatní neschválili. (při jeho založení můžu zcela nezištně pomoci :twisted: )

PS PS: à propos ... z posledních vašich příspěvků jsem u řady z vás vyčetl stesk na finanční nouzi. Doufám, že víte, kdo v dnešní době vydělává legálně nejvíc peněz a nefňuká nad krizí (ne politiky opravdu nemyslím). Pokud ne a chtěli byste s tím něco dělat -> SZ

PříspěvekNapsal: čtv 24. lis 2011 13:16:20 
Člen seskupení

No já si sice na svojí finanční situaci stěžovat nemůžu, ale jestli to tvoje Ps Ps. skrývá možnost jak mít víc tak na to bych taky slyšel. :twisted:

PříspěvekNapsal: čtv 24. lis 2011 17:56:57 
Host

Nu Hertvíku asi takhle. Kurika, Bohuše a lidi kolem nich znám už spoustu let. A zaujalo mě když začali tento projekt, protože dělám podobnou dobu. Navíc toto fórum a projekt sleduji od samého začátku a to z důvodu, že se mi zdál dobrý.

Zdál se mi dobrý, tak, že jsem chtěl vstoupit do tohoto projektu a podílet se na něm.

Už nechci.

K projektu:
Nezlob se na mě, ale projekt, kde bude někdo privilegovaný na úkor jiných je o ničem!
Klidně založte O.S. ale i tam musí fungovat něco jako Dozorčí rada, Koordinační výbor, Valná hromada... A to vše jsou orgány do kterých může být zvolen jakýkoliv člen a jakýkoliv člen na Valné hromadě má právo vyjadřovat se a ovlivňovat dění v O.S.

Mám s tím také docela dost zkušeností. A myslím, že Kurik vzhledem ke svému zaměstnání je dost znalý v zákonech a nařízeních a denně jedná s lidmi, takže také není blbej ;)

Pokud bych se stal členem takového projektu, tak chci být rovnocenný partner a ne ovce co tupě plní co si kdo zamane! Nemám potřebu ani přílívat někam olej- stejně bych ryl a diskutoval i pokud bych se stal členem. A to samé čekám od ostatních členů, pokud jim záleží na tom aby projekt nějak fungoval a někam se pohnul!

Přemysl tu ostře kritizoval lidi a když se někdo z nich ozval(Pytlík), tak byl postaven do role malého smrada co má držet hubu a krok a s nímž se prostě Přemysl bavit nebude! Vždyť to byl člen projektu! Neměl právo na nějakou normální odpověď?

Nezlob se na mě, ale Přemysl tu kritizuje špatnou úroveň vybavení jedné strany a sám má máslo na hlavě. Tak jako my všichni. Je pěkné, že si to uvědomuje, ale to si uvědomují i ti ostatní!
Neberu nikomu, ani jemu, že nemá dost financí a vývoj jde pomalu. ALE!

To ale u každého! I u těch co Přemysl kritizoval! Ti jsou na tom stejně jako on a přesto nikdo z nich nezačal kritizovat výbavu někoho jiného tady na fóru A nazývat sebe sama ,,tím schopnějším''

Takže si trochu srovnejte ten dvojí metr. ;)

Pokud byl Přemysl s něčím nespokojen, pak to nemá tahat tady veřejně, ale má si domluvit schůzku a vyříkat si to. Nadávat a brečet tady je mimo.

Zcela správně jsi vyhodnotil, že odchod lidí je spjat s tím co tu proběhlo. Nemá smysl setrvávat někde, kde tě neberou jako partnera a kde jsi asi evidentně na obtíž.

Přemysla evidentně něco žere. Nevím co a neví to pořádně ani lidé co odešli.
A namísto nějaké diskuse došlo na to co tu proběhlo.

Tolik asi za mě(přilívače ohně).

Přeji vašemu projektu ať se vám daří a s některými z vás se rád potkám na nějaké akci.

PříspěvekNapsal: čtv 24. lis 2011 20:01:47 
Člen seskupení

Jenom chci dodat,pro upřesnění projekt rozjížděl Přemysl a zasvětil do toho Kurika.Bohuš byl od Kurika přizván až později.
Věřím,že si z toho vezmem ponaučení. ;)

PříspěvekNapsal: čtv 24. lis 2011 22:37:47 
Člen seskupení

Takže,už dlouho předlouho jsem tu nebyl...no koukám že jste to tu pěkně rozjeli...Tak nějak jsem nevěděl jak reagovat ale nyní to za mě úplně skvěle vyjádříl poslední komentář Hertvíka,to je totiž přesně jak to cítím já.Máš u mě Hertvíku 100 bodů a obdiv,ačkoliv s námi nejezdíš,myslím žes to trefil.
Myslím že když někdo něco založí a po čase najednou zjistí že to je mimo jeho představu či totálně mimo mísu,snaží se s tím něco udělat a když to nejde,tak radikální řez.A tak se i stalo,ano pro někoho tvrdé, nepochopitelné,rozhodnutí...myslím že se tu krásně projevili jednotlivé charaktery...z těch příspěvků sálá plno jedu a zášti,jasně klidně se dál dohadujte o materiály,kostýmy,vybavení...fakt jak hádky, kdo ho má teda většího...naprosto zbytečně.
Drtivá většina lidí taky působila před projektem v nějaké skupině a díky projektu vyrostli od buznáčů(to je fakt jen metafora) do nějaké lepší podoby.Nevím, proč se hystericky dohadovat, skupiny budou fungovat dál a myslím že je to postrčilo hodně dopředu.
Co se týče rozhodování. Nechápu větu typu "projekt, kde bude někdo privilegovaný na úkor jiných je o ničem!" V praxi to teda znamená že bude mít projekt 100 lidí a sněm se bude muset protáhnout minimálně na týden,aby se mohli projednat a realizovat nápady všech?Co když budou protichůdné??? Podle mě by si tohle měli členové řešit v rámci skupin a pokud by něco stálo za zamyšlení,pak je to na vedoucích aby to protlačili výš.Chápu že má někdo jiný názor,tak snad by i ostatní mohli uznat názor protistrany a ne se stavět do role-já mám pravdu...ne, já...nene jedině můj názor je nejsprávnější.........

PříspěvekNapsal: pát 25. lis 2011 11:45:41 
Člen seskupení

Původně jsem chtěl citovat Tvůj příspěvek, Mahy, ale vzhledem k jeho délce bych tu vytvořil další stránku k ničemu.

Stejně jako ty sleduju už několik let různá šermířská fóra a pojem přilévání oleje jsem v tvém případě nevolil jen tak.

Z toho co jsi napsal jsem vyčetl toto:

Přestože tu působíš jako host (pardon - jako bývalý zájemce o vstup do projektu), bereš tady do svých rukou soud ve prospěch lidí, které znáš, aniž bys věděl o co jde.
Současně přehlížíš, že to, co se v tomhle vláknu napsalo, je jen struskou z toho co se utavilo (pokud ne, nic jsi nepochopil a fakt jen přilejváš). Nebo si opravdu myslíš, že tu jde o vohoz nebo vo to kdo o čem rozhoduje ?

Tím bych zbytečnou pompu našeho rozchodu také uzavřel. Necítím zášť vůči nikomu a rád se zase s Kurikem, Rybičkou a jejich kluky setkám, byť náhled mé rodiny na můj koníček nese stigma jednoho Kurikova opravdu vydařeného a nepochybně psychologicky zkušeně vedeného rozhovoru s mým synem.

Rozumíš-li, Mahy, předchozí mé větě, přestaneš se ohánět zkušenostmi s prací s lidmi.

Přeji všem opravdu z celého srdce, aby se jim vedlo na zvolené cestě a budu rád, když se taky zkříží s tou naší.

A teď už opravdu z mé strany "HOWG"

PříspěvekNapsal: úte 29. lis 2011 10:32:18 
Člen seskupení

Nestačím se divit.Souhlasím s Hertvíkem,po vstupu Bohuše a dalších to tu začalo vřít.A některé projevy a útoky na Přemysla jsou zde opravdu nehorázné.Nejsem v projektu tak dlouho jako zakládající,avšak musím se Přemysla zastat,protože toto si opravdu nezaslouží.Projektu se věnuje maximálně a nikdy tu žádné vážné rozepře nebyly.Svědčí o tom až skoro "rodinná" atmosféra na několika akcích.
Odchodu vás co jste opustili projekt nelituji,je přirozené,že když se to někomu nelíbí,nebo to nechápe ,že odejde a bude si to dělat po svém.Některé z vás však rád znovu potkám. ;)

PříspěvekNapsal: pon 09. led 2012 19:38:56 
Člen seskupení

Měl by eventuelně někdo zájem zajet si 11/12.2.2012 na seminář meče a štítu v obci Zlaté hory v jeseníkách?
nebo 18/19 Tesák v ostravě? cena 1000kč za seminář plus je nutno počítat s cenou za dopravu a jídlo.

PříspěvekNapsal: stř 11. led 2012 15:04:35 
Člen seskupení

Armaferre že? Ještě nevím ale já spíš ne. Nechce se mi někam jezdit. Pokud by bylo zase dost zájemců, tak si můžem opět zařídit seminář u nás doma a nemusíme se nikam plahočit. že ale moc zájem nebyl, tak se letos nic nezařizovalo. A pokud by bylo jen pár zájemců, tak si musej dojet a vynaložit další čas a náklady za dopravu, případně stravu a možná ubytovačku. Tak co? máte někdo zájem?

PříspěvekNapsal: stř 08. úno 2012 14:19:58 
Člen seskupení

Teď nikam nemůžu, ale o seminář meč a štít bych určitě později měl zájem. (ještě nemám štít, ale bude).

PříspěvekNapsal: stř 08. úno 2012 15:16:50 
Člen seskupení

Vzhledem k očividnému nezájmu Nabídku rušim. Samotnýmu se mi jet nechce páč bych se tam sám nudil, a našel sem si na ty dva víkendy zábavnější zábavu. (obsahující ženský) :lol:

Ovšem pokud by ste někdo jet chtěl a pak nám předat poznatky tak jeďte!

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 196 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]