Přemyslova rota - Lapkové a zemští škůdci 1381-1424

Právě je ned 24. lis 2024 18:48:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 196 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Plkárna
PříspěvekNapsal: úte 08. lis 2011 16:05:55 
Host

Jupííí! :D Jestli chceš, tak máme lněný troud.

PříspěvekNapsal: stř 09. lis 2011 15:43:19 
Člen seskupení

Já od vás ctěná paní, tedy od tvého muže nějakej troud ještě mám z loňska.
Horší je že to blbí křesadlo nekřeše. Určitě je nekvalitní. ;)

PříspěvekNapsal: čtv 10. lis 2011 10:46:42 
Host

Chce to jenom trénink. Třeba je špatnej ten kámen, zkus o to křesadlo křísnout něčím kovovým. Pokud to nepůjde ani tak, tak už teda nevím. :-d

PříspěvekNapsal: čtv 10. lis 2011 15:42:26 
Host

Já s tím taky občas zápolím, než najdu ten správnej grif.
Übung macht den Meister

PříspěvekNapsal: pon 14. lis 2011 10:16:48 
Člen seskupení

Tak křesadlo křeše, krásný velký tlustý jiskry :D ale jen občas :( . Akorát můj troud stojí za prd, protože za tu dobu co ho mám se rozpad na prach, a nechytá jiskru.
No a bubnování na tenhle ten můj buben neni teda vůbec lehký. Má docela velkej rozzsah tónů, a trefit se dvakrát za sebou do stejnýho místa aby vydal 2x za sebou stejnej zvuk neni pro netrénovanýho zas až tak lehký. :D

PříspěvekNapsal: pon 14. lis 2011 11:32:59 
Host

Pojďmě se zkusit přesunout z Koliho vlákna jinam a dokončit debatu. Jak by to bylo v případě nechci říct dědění zbroje, ale spíš přenechávání.
Při představě, kdy si jakožto pán družiny pořídím lepší zbroj(třeba vyměním lamelové předloktí za plátové) nevezmu přeci starý kus zbroje a nehodím ho na hnojiště. Logičtější by bylo dát ho něktěrému z družiníků, který má na předloktí třeba jen prošívanici. Mimoto by si asi dotyčný stejně pro ten kousek zbroje na to hnojiště zaběhl, když by ho tam zahlídnul :-) Nebude mu sloužit do nekonečna, nicméně pokud mu pán nedá lepší kousek nebo mu rapidně nezvedne mzdu, aby si lepší kousek koupit mohl, bude raději používat starší, leč stále funkční kus.
Je to podobné jako situace, kterou jsem řešil před nedávnem s autem. Měl jsem staré auto a pořídil nové. To staré jsem však nevyhodil, nýbrž věnoval přítelkyni. I když je to auto, které nemá EURO 4 a v testech bezpečnosti nemá 5 hvězdiček, stále jezdí a při drobných opravách může ještě nějaký rok sloužit. Je jasné, že za 5 let bude mít auto nové, nicméně nyní mi přijde lepší varianta mít staré auto, než chodit pěšky.

PříspěvekNapsal: pon 14. lis 2011 15:42:25 
Host

KOCOUR píše:
Tak křesadlo křeše, krásný velký tlustý jiskry :D ale jen občas :( . Akorát můj troud stojí za prd, protože za tu dobu co ho mám se rozpad na prach, a nechytá jiskru.
No a bubnování na tenhle ten můj buben neni teda vůbec lehký. Má docela velkej rozzsah tónů, a trefit se dvakrát za sebou do stejnýho místa aby vydal 2x za sebou stejnej zvuk neni pro netrénovanýho zas až tak lehký. :D

Tak vidíš. :-d Zkusíme doma ten náš a pokud bude ještě fungovat, tak bychom se podělili.

PříspěvekNapsal: úte 15. lis 2011 9:20:04 
Člen seskupení

Bohuš ze Starče a Holoubka píše:
Pojďmě se zkusit přesunout z Koliho vlákna jinam a dokončit debatu. Jak by to bylo v případě nechci říct dědění zbroje, ale spíš přenechávání.
........................................................................................................................................................... lepší varianta mít staré auto, než chodit pěšky.

S tim samozřejmě souhlasim, ale stále bych byl opatrnej, aby nám pak v projektu neběhali maníci v normankách či lorikách, a nebo aby 80% projektu neběhalo v na naše období 20let zastaralejch zbrojích s tim že to je přebytek od pána.

Von Přemysl nechce dělat ústupky v těhle věcech, ne proto že by chtěl někoho buzerovat, ale proto, že když jednomu člověku uděláš rozumnej ústupek, 2 další budou chtít ústupky taky, a už nemusej bejt rozumný.

Jinak by to chtělo samostatný vlákno kde by sme se měli rozumě (bez emocí) dohodnout na jasnejch tvrdejch a neměnnejch pravidlech dokazování existence předmětů a částí vybavení v naší době.

PříspěvekNapsal: úte 15. lis 2011 11:31:18 
Člen seskupení

No jo Kocoure, jenže úplně bez emocí to půjde sotva.

Ta jasná tvrdá a neměnná pravidla k dokazování existence předmětů a částí vybavení by asi těžko někdo udělal. Dle mého názoru je to těžké a snad i nemožné. Tvrdá můžou být pro každého jinak a podle toho neměnná sotva. Třeba má někdo jiný názor a o něco se pokusí.
Nicméně nějaká základní pravidla tu máme a těch je třeba se držet.
K samotnému dokazování existence předmětů a částí vybavení: To je potřebné a myslím že se to už řešilo.

PříspěvekNapsal: úte 15. lis 2011 11:44:20 
Host

Je ono to jde psát i barevně! Hustý!!! :-D
Ale zpět k tématu. Rád bych aby se více při dokazovaní používalo více odbornějších pramenů než jen iluminací.

PříspěvekNapsal: ned 20. lis 2011 12:07:03 
Host

Tak si říkám, jestli ta turnajová pravidla neměla být schválena všemi členy projektu. Když se jedná o pravidla pro náš projekt....
Protože minimálně já k nim mám několik poznámek....

PříspěvekNapsal: ned 20. lis 2011 12:21:16 
Host

No...ono by vše mělo být tak nějak domluveno a schváleno všemi členy projektu. Jinak to trošku pozbývá smysl.

Ale to je jen názor někoho, kdo běží kolem... ;)

Já třeba, jako zájemce o projekt, jsem dodnes nepochopil, jak to tu chodí. Kdo je otcem projektu, kdo ho vede, kdo ho zastupuje, kdo jeho jménem jedná...
Jaká jsou práva a povinnosti členů projektu atd.
Zkrátka celá organizační struktura.

PříspěvekNapsal: ned 20. lis 2011 15:30:52 
Host

mahy: Ve vlákně "O projektu" se píše, že jde o volné sdružení družin zabývající se dobou 1381 - 1424 bez společného vedoucího nebo velitele. Za jednotlivé družiny zodpovídá jejich vedoucí a organizační věci se řeší na sněmu projektu. Proto jsem taky zaraženej "diktátem" ohledně pravidel turnaje.

PříspěvekNapsal: ned 20. lis 2011 18:03:44 

Bohuši příspěvek, který cituješ je už poměrně starý.Ale od té doby projekt prodělal určité změny. Raději se podívej na poslední příspěvek toho tématu. Kdybychom všechno rozhodovali společně ,tak by jsme se na ničem nedohodli, protože monetálně je projekt rozdělen do dvou stran. První jde o kvalitu (ronovská strana) a druhé o kvantitu (Heraltická strana.)
Až se tyto spory vyřeší , tak už se na něčem jako celý projekt (ne jako dvě strany) budeme schopní dohodnout.
Za vedoucího projektu pokládáme Přemysla. Potom se řízením fóra mu pomáhám já a Pavel, Svůj vliv na projekt mají i vedoucí skupin, které ho zákládaly.
Vývoj projektu se momentáně uchyluje směrem ,kterým jsme neočekávali hlavně kvůli nábírání nových lidí bez ohledu na vhodný kostým v Heraltické straně.

PříspěvekNapsal: ned 20. lis 2011 18:36:15 
Host

No to je ale malinko mimo ne? Lidi by se nabírat měli, tady by se jim mělo poradit jak se vystrojit atd. A ne to šmahem odsoudit, že nejsou vybavení.
Jinak jo, je třeba tlačit na jednotlivé vedoucí skupin popř. jednotlivce(když je někdo bez skupiny) aby se zdokonalovali a hnali to dál.
Ale tento vývoj nebude přes noc, je to dlouhodobější proces.

Ideálně bych navrhnul aby každý člen měl tady vlákno se svojí postavou, kam hodí foto civilu, zbrojného odění, výstroje a popř. táborového vybavení. Bude mu to zkontrolováno a bude nasměrován co zlepšit, předělat atd.
Rady ovšem nesmí být typu- udělej si raději toto, protože to se líbí mně... Co člověk to jiný vkus. Takže pokud sem někdo něco hodí, je třeba to objektivně posoudit z hlediska dobovosti na danou dataci a pak říci- ANO toto je použitelné, NE toto není použitelné(je to mimo). Rady typu , ty máš pěknou prošívku(a ona úplně splňuje danou dobu), ale lepší je tato prošívka(ta také splňuje)- proč? Pokud už člověk má něco co dobově sedí, ať to má, Radil bych jenom v případě blbin a nedobových věcí.

Ale opět, to je jen názor kolemjdoucího.

Jinak k vedení- na tom kdo vede projekt, jenž je volným seskupením družin s podobným zájmem, by se měli usnést a domluvit všichni, kdo se projektu účastní. Taktéž by se měli dohodnout na ostatních věcech potřebných pro zdárný chod projektu. Jinak to fungovat nebude.

PříspěvekNapsal: ned 20. lis 2011 18:50:22 
Člen seskupení

mahy píše:
Ideálně bych navrhnul aby každý člen měl tady vlákno se svojí postavou, kam hodí foto civilu, zbrojného odění, výstroje a popř. táborového vybavení. Bude mu to zkontrolováno a bude nasměrován co zlepšit, předělat atd.

Toto už bylo zmiňováno několikrát, aby si každý člen založil svoji postavu, jenže je tam jen pár jedinců a zbytek se k tomu jaksi nemá.
A to je škoda.

PříspěvekNapsal: ned 20. lis 2011 19:00:56 
Host

Jednoduché Pavle- než dáte někomu status člen projektu, tak musí být seznámen s tím, že tu bude mít vlákno.
Tak se trochu hecujte- obešlete členy projektu s tím, že tu mají hodit svá vlákna. Ať se to někam hýbe. ;)

PříspěvekNapsal: ned 20. lis 2011 19:08:36 

No jasně mahy tohle se snažím prosadit do podmínek už dlouho.

PříspěvekNapsal: ned 20. lis 2011 19:12:11 
Člen seskupení

Ano, to jde pro nově příchozí. Ale co s těmi, kteří už členy jsou? Hecovat a hecovat. :D

Jinak s tím tvým předchozím příspěvkem souhlasím. Ale mám pocit, že plno lidí (zejména těch, kteří nemají založenou postavu) jsou spokojeni s tím, co mají a do dalšího zdokonalování se nehrnou.

mahy píše:
Lidi by se nabírat měli, tady by se jim mělo poradit jak se vystrojit atd. A ne to šmahem odsoudit, že nejsou vybavení.
Jinak jo, je třeba tlačit na jednotlivé vedoucí skupin popř. jednotlivce (když je někdo bez skupiny) aby se zdokonalovali a hnali to dál.
Ale tento vývoj nebude přes noc, je to dlouhodobější proces.

PříspěvekNapsal: ned 20. lis 2011 19:38:23 
Host

Právě by to chtělo nějaký sněm, na něm ustanovit pravidla, která budou většinou přijata a na těch trvat.
Přijde mi, že je projekt uspěchaný. Sice pořádáte putování, pobyty, turnaje, ale je to tak nějak horkou jehlou děláno.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 196 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]