Přemyslova rota - Lapkové a zemští škůdci 1381-1424

Právě je sob 23. lis 2024 17:20:49

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 11. říj 2011 7:45:17 
Host

Přímotopy si klidně berte s sebou. Drtivá většina pokojů je vybavena zásuvkou takže pokud by byla potřeba je možnost si přitopit!

PříspěvekNapsal: úte 11. říj 2011 10:26:55 
Člen seskupení

Říkám to na posled. :evil: Počítej s tím, že přijedu pouze na sobotu. Pokud chceš něco projednat, tak se to musí stihnout nebo dořešit na sněmu k tomu určenému.

PříspěvekNapsal: stř 12. říj 2011 10:19:56 
Host

A hodláš zůstat alespoň na večeři? Potřebuju vědět pro kolik lidí budeme vařit.

PříspěvekNapsal: stř 12. říj 2011 10:32:16 
Člen seskupení

Ano hodlám zůstat na večeři. Přijedu ráno a odjedu dlouho večer. A neodjedem v sobotu všichni.

PříspěvekNapsal: pon 17. říj 2011 16:40:14 
Host

Pánové a dámy, už se nám to blíží. Spolu s Bohušem jsme udělali kolbiště , Buhuš navíc udělal hrubý nástřel programu, který jistě pujde případně mírně upravit.

13.00 hod.  zahájení turnaje kláním neurozených 
14.30 hod.  klání urozených pánů a jejich družin 
15.30 hod.  melée - hromadný střet všech účastníků 

jistě vás potěším, že jak pro urozené tak neurozené je pro vítěze připravena malá odměna :-))))
u melée ale ne, páč to bude prachsprostá mlata :-D

Moc se těším až se o víkendu setkáme!!!!!

PříspěvekNapsal: úte 18. říj 2011 7:46:18 
Člen seskupení

Já bych jel už v pátek jestli už tam někdo bude.

PříspěvekNapsal: úte 18. říj 2011 10:38:56 
Host

KOCOUR píše:
Já bych jel už v pátek jestli už tam někdo bude.

No my tam budem rozhodně !!!!!
:-D

stejně tak Bohušovci a Bavorovci!

PříspěvekNapsal: čtv 20. říj 2011 8:46:44 
Člen seskupení

Pro nás kteří, Heraltice ještě nenavšťívili, kde mám nechat plechového oře,kudy se tam vlastně jede? Nemusíte složitě popisovat cestu,stačí GPS ja už si to "vyGooglím".... 8-)

PříspěvekNapsal: čtv 20. říj 2011 11:37:58 
Host

GPS místa konání: 49°13'51.481"N, 15°43'49.483"E
Auta asi nechávat před farou případně na návsi. Smil jistě upřesní.

PříspěvekNapsal: čtv 20. říj 2011 14:58:30 
Host

ano, ano, místa pro parkování je před budovou fary hafo! Takže klidně je možno tam, nebo kdekoliv jinde na návsi. Když se to veme kolem a kolem je možno zaparkovat prakticky kdekoliv, i za vesnicí. :lol:
Prostě a jednoduše kde se to postaví tam to bude.
Už se na vás moc těšíme!

PříspěvekNapsal: čtv 20. říj 2011 15:11:52 
Člen seskupení

Takže Pana Štáfla von Hohenstoffel(nebo jak se to píše) přivezu v pátek večer. :D

PříspěvekNapsal: čtv 20. říj 2011 15:33:47 
Host

KOCOUR píše:
Takže Pana Štáfla von Hohenstoffel(nebo jak se to píše) přivezu v pátek večer. :D

to jsme rádi !

PříspěvekNapsal: pon 24. říj 2011 7:27:29 
Host

Dovolte,
abych vám všem co jste se zůčastnili moc poděkoval. Jsem rád že jsme se zase viděli, pokecali a hlavně si udělali (snad) hezký víkend a že se nikomu nic vážnějšího nestalo. Doufám, že zima nebyla tak velká, konec konců počasí nám přálo. Rozhodně se těším až se zase setkáme na další akci.
Fotka a nějaký to videa jsou tak až budou někde viset dám sem odkaz. To platí i pro vás pakliže by jste se dostali k nějakým záznamům.

Ještě jednou díky za podporu této akce.

PříspěvekNapsal: pon 24. říj 2011 7:47:14 
Člen seskupení

Děkuji pořadatelům za milé, zábavné, a chutné zakončení sezóny. :D Vííííííííííííííííííí

Mimochodem na stole zůstala brumle mám ji u sebe.

PříspěvekNapsal: pon 24. říj 2011 10:10:36 
Člen seskupení

Nechal jsem si to proležet v hlavě a nyní mám na turnaj takovýhle názor.

Turnaj v podstatě bez pravidel se mi moc nezamlouval. A pravidlo - kdo to ustojí vyhrává - je hloupé. Tím byl boj až moc nebezpečný.
Přijel jsem a přistoupil na taková pravidla a tak jsem podle toho fungoval. Ale bylo to myslím na posledy.

Někteří máme zálibu spíš v technických soubojích. Když někoho zasypu několika po sobě jdoucímy dobrýmy zásahy a on může podle toho hloupého pravidla bojovat dál, tak s toho prostě nemám dobrý pocit a nebaví mě to.

Tohle bylo spíš o tom kdo komu něco zničí nebo koho zničí.

A ty naše mladý se tak jenom učej té nesmrtelnosti. To prostě projektu neprospěje.

Podle mého názoru ten kdo neodstoupí ze zápasu když obdrží dva nebo tři jasný zásahy je divnej a nutí mě abych byl taky divnej.

Mám také rád tvrdší souboje ale pokud to není ošetřeno více pravidly, tak je ryziko úrazu příliš vysoké a vybavení často zničené. K tomu dovedu být tolerantní jen do určité doby.

Jinak jsem rád že jsem se zůčastnil a přitom si zabojoval.

PříspěvekNapsal: pon 24. říj 2011 12:44:02 
Člen seskupení

KOCOUR píše:
Děkuji pořadatelům za milé, zábavné, a chutné zakončení sezóny. :D Vííííííííííííííííííí

Mimochodem na stole zůstala brumle mám ji u sebe.

Ta brumle bude asi bráchy,jinak i já děkuji za hezký víkend a děvčatům za výtečnou večeři.Do soubojů vám kecat nebudu,jelikož jsem se jich neúčastnil.Anebo budu-asi bych do toho nešel,zbytečně brutální.Pokud to je pro šermíře co si chtějí co nejvíc ublížit,tak dejme tomu,ale pokud se to dělá i pro diváka mělo by to zaujmout nejen počtem odpadlých kusů masa a zbroje :-) ... A asi by mě mrzelo kdybych někoho viditelně zabil a on mě za to zabil. :-D

PříspěvekNapsal: pon 24. říj 2011 12:53:00 
Host

http://rybiczka.rajce.idnes.cz/Turnaj_Heraltice_2011 tady jsou fotky. Děkujeme Františkovi za jejich pořízení. :-d

PříspěvekNapsal: pon 24. říj 2011 13:10:51 

K turnaji: Podle mě řezanice ztrácí svůj půvab ,když na pěkný rány nikdo nepadá. Palcáty mi taky nepřišli v turnaji vhodné, protože jen demolují přilby a celkově výbavu. Taky dýky podle mě nemají v turnaji vůbec co dělat. Při nedodržování alespoň mírné bezpečnosti jednou čepel spadne tam kam nemá a bude se to potom hodně řešit. Doufám, že není v našem zájmu do budoucna vystupovat jako projekt s nesmrtelnými ozbrojenci.

PříspěvekNapsal: pon 24. říj 2011 14:48:46 
Host

Rozhodně nechceme dělat lítou řežbu. myslím že tento turnaj nám posloužil jako test jak to dále dělal. Ještě v neděli jsme o tom diskutovali s těmi co tam zbyli. Myslím že máme co zlepšovat. Rozhodně do příště to chce více rozhodčích a technických K.O. Pravidla jsme takto nastavili ne proto abychom se co nejvíce řezali, ale abychom si vyzkoušeli jestli tato cesta někam vede.

Já jsem velice rád, že se nikomu nestalo víc než co se stalo. Rozhodně bych si nedovolil jít do toho tak kdybych měl proti sobě někoho naprosto cizího neboť bych měl obavu o jeho bezpečnost. Tím že to bylo tvrší jsme si alespoň odskoušeli svoji výstroj. Je mi líto pakliže některa z výstrojí utpěla vážnější újmy. Nicméně i já jsem nevývazl bez poškození jistých části. To ovšem beru jako daň z tohoto "sportu"

Navrhuji proto založit vlákno, kde bychom mohli diskutovat nad pravidly při turnajích
Truksas píše:
Taky dýky podle mě nemají v turnaji vůbec co dělat

Nicméně už teď mohu říci, že dýky bych se nerad v turnaji vzdával, neboť jsem ji nyní neměl a podvakráte mě to stálo "život", ale to je na zvážení pravidel v případné diskusi.

PříspěvekNapsal: pon 24. říj 2011 18:19:03 
Člen seskupení

Byla to zajímavá akce, kde jsem se rád potkal se známýma a pokecal.

Z turnaje ale také nejsem nadšený. S takovými pravidly mi turnaj přijde docela nebezpečný, což dokazuje, že v 5 případech tekla krev. Vím, že to nebylo nic vážnýho, ale stačilo několik cm vedle a mohlo to být horší. Toto riziko tu bude vždy, ale myslím, si, že když pravidla nabádají lidi do rvačky, tak se toto riziko hodně zvyšuje.

Používání palcátu v turnaji se mi vůbec nezamlouvá. A to z toho důvodu, že se nedá udělat jeho "bezpečná" varianta, protože je založen na drtivém úderu. Jeho účelem bylo zranit protivníka přes zbroj a když má někdo prošívanici nebo kroužkovku, tak proti palcátu nemá velkou ochranu.

Dýky se mi také moc nezamlouvají, protože většina ji vytahuje až při nějaké rvačce a to člověk nemůže tušit, co ten druhý udělá. Zvlášť, když neví, že vytáhl dýku a snadno se může stát nějaká nehoda. Navíc, když jsem zahlédl, že někteké dýky měly ostrý hrot, což si myslím, je ignorance bezpečnosti. Člověk u sebe nesmí mít nic ostrého v boji, nikdy neví, kdo mu to může sebrat v domění, že je to tupé.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]