Přemyslova rota - Lapkové a zemští škůdci 1381-1424

Právě je stř 18. pro 2024 6:41:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 196 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Plkárna
PříspěvekNapsal: ned 20. lis 2011 20:03:36 
Člen seskupení

Však je plánován jarní sněm.

PříspěvekNapsal: ned 20. lis 2011 20:16:09 
Člen seskupení

Divím se že vás s tím Kurik neseznámil, když vás všecky lanařil. pokusím se odpovědět na některé dotazy.

Mělo by být všechno schváleno všemi členy? Nesouhlasím, členové přibývají a kam by to vedlo kdyby se na řízení podílel kde kdo.

Kdo je otcem projektu? Projekt byl můj nápad a postaral jsem se o zprovoznění. Dále mám svou představu. Od začátku mám v úmyslu vyslechnout i každého "kolemjdoucího". Celkové rozhodování si ale ponechávám. Vím že to spousta lidí neunese a počítám s tím.

Kdo projekt vede? Ten kdo se snaží ho vést. Hlavně skupina PŘEMYSL a další vedoucí členové.

Kdo projekt zastupuje a kdo jeho jménem jedná? Přímo zase já a několikrát dostal příležitost Kurik. Ale to nebyl dobrý nápad, protože tím narůstají neshody a problémy.

Projekt je bez společného vedoucího nebo velitele? Bylo to tak řečeno někdy v začátcích když někteří ještě ani netušili co vzniká a vše se dál vyvíjelo. Dnes platí něco jiného. Projekt nešlo řídit jen na základě věčného domlouvání se na každé věci. Ti schopnější převzali iniciativu. Mi se snažíme o to, aby každý kdo vstoupí a dál se rozhodne zůstat byl pro projekt přínosem.

"Diktát" ohledně turnaje? Zase musí diktovat ten kdo má rozum a ty ho Bohuši zjevně nemáš, když chceš aby se lidé bezlavě mlátili a při tom zásahy neuznávali.

Organiční věci se řeší na sněmu? Na sněm se odvolávat nemusíš, protože jako nový člen nemáš pravomoc rozhodovat o důležitých věcech.

Při posledním sněmu byl projekt jako po narození. Na základě některých dohod se začalo stavět. Některé záležitosti se vyvíjeli a jiné přestávali platit. Stále se může každý rozhodovat jak moc nebo málo s tím chce mít něco společného. Stojíme o rozumné i rozumnější lidi a jsme i smíření s tím, že někteří naše řízení projektu nepřekousnou a rozhodnou se pro jinou cestu (třeba jen jako externisté). Zatím to vypadá že jsme na tom špatně v organizaci díky neustálému a zpřísňujícímu se lpění ná kvalitě kostýmovosti. Ale bez toho už bych nejen já ztratil zájem.

PříspěvekNapsal: ned 20. lis 2011 20:24:15 
Host

Truksas píše:
Bohuši příspěvek, který cituješ je už poměrně starý.Ale od té doby projekt prodělal určité změny. Raději se podívej na poslední příspěvek toho tématu. Kdybychom všechno rozhodovali společně ,tak by jsme se na ničem nedohodli, protože monetálně je projekt rozdělen do dvou stran. První jde o kvalitu (ronovská strana) a druhé o kvantitu (Heraltická strana.)
Až se tyto spory vyřeší , tak už se na něčem jako celý projekt (ne jako dvě strany) budeme schopní dohodnout.
Za vedoucího projektu pokládáme Přemysla. Potom se řízením fóra mu pomáhám já a Pavel, Svůj vliv na projekt mají i vedoucí skupin, které ho zákládaly.
Vývoj projektu se momentáně uchyluje směrem ,kterým jsme neočekávali hlavně kvůli nábírání nových lidí bez ohledu na vhodný kostým v Heraltické straně.

Ten poslední příspěvek v daném tématu mě právě zarazil. Kdy se o tom rozhodlo? Kdo o tom rozhodoval? Ronovská strana? A nebylo by vhodné toto spíš probrat na sněmu v rámci celého projektu? Toto jednání je nepřípustné.
Navíc tady zmiňuješ "kvalitu" ronovské strany oproti kvantitě heraltické družiny. To je taky celkem od boku stříleno, protože pokud se Přemysl považuje za vůdce projektu, kde je patřičné vybavení slavného Čeňka z Ronova? Kde je ten zástup kvalitně vybavených družiníků odpovídající jeho postavení? Kde je patřičné táborové vybavení? Vždyť vybavení ronovské družiny se například na Zbořeňáku jen krčilo ve stínu Heraltic. A to je jen špička ledovce. Třeba na turnaji jsem já postavil tři těžkooděnce a dva pěší a to jsem jen přizdisráč ve srovnání s Čeňkem z Ronova. Ani jeden z mých družiníků nemá vybavení v rozporu s pravidly projektu, ať už po stránce materiálové nebo jiné. I zpracování vhodného civilního ošacení je u mých na vysoké úrovni, snad jen u jednoho naprostého nováčka nebylo úplně v pořádku. Avšak na tom se již pracuje a blíží se zdárnému konci. Viděli jste snad na některém z heraltických dobově nevhodný materiál jako je dyftýn nebo jiné umělé materiály? A co třeba procento nýtovaných a nenýtovaných brní na ronovské straně? U mě ve družině byla jedna zavíraná a tři nýtovanky, závěsy na přilbách taky ve slušném poměru.
Ptám se, kde je ta kvalita o které ty píšeš? Tkví snad v ručně šitých kostýmech Tebe a Pavla? Ano, ty jsou v pořádku a jste světlým bodem v ronovských řadách. Ale bohužel vám to kazí množství kostýmů z nedobových, ba dokonce i nepřípustných materiálů. Třeba právě dyftýn je nepřípustný i u karlovců a těmi, pokud je mi známo, velmi opovrhujete.
Pánové, kážete vodu a pijete víno. A to velkými doušky. A to se třeba odráží i na problému, který rozebíráte posledních pár přízpěvků. Proč máme vlákno o postavě jen v tak malém počtu? Proč hlavní postava a velitel celého projektu jen v ostatních vláknech kritizuje a nemá vlákno své, ve kterém bychom mohli vidět výbavu pana Čeňka, patřícího k jednomu z nejslavnějších rodů v Čechách?

PříspěvekNapsal: ned 20. lis 2011 20:46:07 
Člen seskupení

Meleš zde blbosti a podsouváš spoustu nepravd. Vůbec mě nebaví tě řešit a nechápu proč setrváváš v našem projektu když jseš lepší ?

PříspěvekNapsal: ned 20. lis 2011 20:50:42 
Host

Nu Přemysle co tak čtu tvůj příspěvek...

...nemám už ani zájem stát se členem tohoto projektu.

Prosím administrátora vašich stránek aby mě nevedl jako zájemce o projekt, ale jako návštěvníka.
Pokud uzná za vhodné, že tu nemám co plkat, tak ať mě rovnou zruší přístup.

Přemysl píše:
Divím se že vás s tím Kurik neseznámil, když vás všecky lanařil. pokusím se odpovědět na některé dotazy.

Mělo by být všechno schváleno všemi členy? Nesouhlasím, členové přibývají a kam by to vedlo kdyby se na řízení podílel kde kdo.
Vedlo by to k tomu, že se domluvíte na řešení co sedí většině.

Kdo je otcem projektu? Projekt byl můj nápad a postaral jsem se o zprovoznění. Dále mám svou představu. Od začátku mám v úmyslu vyslechnout i každého "kolemjdoucího". Celkové rozhodování si ale ponechávám. Vím že to spousta lidí neunese a počítám s tím.
Celkové rozhodování si ponech, ale pak tu netvrď, že se jedná o projekt družin se společným zájmem
Kdo projekt vede? Ten kdo se snaží ho vést. Hlavně skupina PŘEMYSL a další vedoucí členové.
Je tedy PŘEMYSL oním povolaným a jediným správným?
Kdo projekt zastupuje a kdo jeho jménem jedná? Přímo zase já a několikrát dostal příležitost Kurik. Ale to nebyl dobrý nápad, protože tím narůstají neshody a problémy.
Když se nedomluvíte ani vy dva, jak chceš aby fungoval projekt?

Projekt je bez společného vedoucího nebo velitele? Bylo to tak řečeno někdy v začátcích když někteří ještě ani netušili co vzniká a vše se dál vyvíjelo. Dnes platí něco jiného. Projekt nešlo řídit jen na základě věčného domlouvání se na každé věci. Ti schopnější převzali iniciativu. Mi se snažíme o to, aby každý kdo vstoupí a dál se rozhodne zůstat byl pro projekt přínosem.
Vy se snažíte, Vy děláte, Vy, vy,vy. Takže to není společný projekt? A kdo určil, že vy jste ti schopnější?
"Diktát" ohledně turnaje? Zase musí diktovat ten kdo má rozum a ty ho Bohuši zjevně nemáš, když chceš aby se lidé bezlavě mlátili a při tom zásahy neuznávali.
Ano téma k zamyšlení a hledání přijatelného řešení.
Organiční věci se řeší na sněmu? Na sněm se odvolávat nemusíš, protože jako nový člen nemáš pravomoc rozhodovat o důležitých věcech.
Dost velký problém, pokud jsem člen, chci mít možnost podílet se na chodu projektu.

Při posledním sněmu byl projekt jako po narození. Na základě některých dohod se začalo stavět. Některé záležitosti se vyvíjeli a jiné přestávali platit. Stále se může každý rozhodovat jak moc nebo málo s tím chce mít něco společného. Stojíme o rozumné i rozumnější lidi a jsme i smíření s tím, že někteří naše řízení projektu nepřekousnou a rozhodnou se pro jinou cestu (třeba jen jako externisté). Zatím to vypadá že jsme na tom špatně v organizaci díky neustálému a zpřísňujícímu se lpění ná kvalitě kostýmovosti. Ale bez toho už bych nejen já ztratil zájem.

Nejsem si moc jistý, zda už i u vás je vše v takovém stavu aby jste byli ti jediní praví a mohli kázat ostatním.

Celkově mi z tohoto vyznívá, že se tu vede jakýsi boj o vliv mezi Přemyslovci a Kurikovci a projekt dostává na prdel.
To bohužel není to co jsem od tohoto tady očekával. :evil:

P.S: můj koment máte červeně

PříspěvekNapsal: ned 20. lis 2011 20:56:58 

Bohuš ze Starče a Holoubka píše:
Ale bohužel vám to kazí množství kostýmů z nedobových, ba dokonce i nepřípustných materiálů. Třeba právě dyftýn je nepřípustný i u karlovců a těmi, pokud je mi známo, velmi opovrhujete.

A o kom to tu mluvíš ?!
A i kdyby ten někdo měl kostým ze špatného materiálu a vypadal dobře tak to je v pořádku ( časem se materiál vymění a to bude ještě víc v pořádku :) )
Ale je to jen můj názor ;)

PříspěvekNapsal: ned 20. lis 2011 22:51:10 
Člen seskupení

Je to škoda Mahy. Tvoje příspěvky jsou užitečné v tomhle foru právě proto, že jsi nezaujatá osoba.

karlovců a těmi, pokud je mi známo, velmi opovrhujete.

Nemluv prosim tě nás takhle obecně, jsou tu i tací, kteří proti nim nic nemají

PříspěvekNapsal: ned 20. lis 2011 23:49:10 
Host

Staffel von Hohenstoffeln píše:
Ale bohužel vám to kazí množství kostýmů z nedobových, ba dokonce i nepřípustných materiálů. Třeba právě dyftýn je nepřípustný i u karlovců a těmi, pokud je mi známo, velmi opovrhujete.

A i kdyby ten někdo měl kostým ze špatného materiálu a vypadal dobře tak to je v pořádku ( časem se materiál vymění a to bude ještě víc v pořádku :) )

A to je přesně ono,když budu mít kostým ze špatného materiálu a bude vypadat dobře, tak mužu jet s Vama? Když silibím že ho ČASEM vyměním za spravný?

a co je ČASEM? za týden? za rok? do další akce? to mužu říkat pořad a neudělam nic!!
to je přeci kravina!!

Přemysle, udělej prosím fotku Čenka z Ronova! chci vidět vysokého šlechtice podle našich pravidel, zatím jsi se snad na každou akci vysral a jel si za "nižšího" kde je ten vyšší?
PROSÍM !!

PříspěvekNapsal: pon 21. lis 2011 2:56:17 
Člen seskupení

Je mi z toho nějak smutno,jak se to rozjelo.Zdá se mi,že si tady jenom řešíte svoje osobní spory.Projekt jde kvůli tomu pomalu do háje.Začíná to bejt pěkná ostuda,co si asi musí říkat návštěvníci.Tohle se dá řešit i jinak,než se navzájem napadat,urážet,pomlouvat a předhazovat kdo má lepší vybavení.
Na jarním sněmu,který se bude konat na hradě LIPNICI,vklidu a bez emoci projednat podmínky a vůbec jestli ještě možnou spolupráci.

PříspěvekNapsal: pon 21. lis 2011 8:53:30 
Člen seskupení

Zase emoce! Tak to rozpustíme ne? Očividně se tady totiž neřeší nějaký období 1381-1424 ani kostýmovost, nebo snad nedej bože nějakej dobovej život, ale kdo má většího šulína.

Pánove Přemysl a Bohuš oba tu řvete že má někdo něco špatně uvedete prosím konkrétní případy? Stačí odkaz na fotku. Oni totiž ti špatní ani nemusí vědět že mají něco špatně.

S Mahym souhlasim. Ani já asolutně nerozumim tomu co se v tomto projektu děje (a to sem v něm od začátku), jaké jsou podmínky a kdo to teda vlastně oficiálně vede. Několikrát sem na to pří různých příležitostech upozorňoval ale buď mi bylo řečeno ať si přečtu pravidla, nebo sem nedostal odpověď vůbec.
Ono se není čemu divit že to moc nefunguje, když chybí vedoucí jehož by uznali všichni.

Ano je mi také smutno.

Takže to rozpustme, a buďme zase jen parta přátel co spolu jezdí na akce. To totiž fungovalo.

PS. Co kdyby ste si osobní spory řešili přes sz? Nebo v uzavřený diskusi kde to nebude číst zbytek lidstva?

PříspěvekNapsal: pon 21. lis 2011 12:38:05 
Host

Ahoj všichni.
Dostávám se až nyní k tomu, abych zde reagoval na příspěvky a názory které se zde nakupily.
Je mi z toho velmi smutně. Po celou dobu se snažím vymyslet jak mám reagovat a odpovědět tobě Přemysle, na tvé (pro mě nepochopitelné) názory a napadání mé části seskupení. Věř mi, že až do poslední chvíle jsem se snažil aby tento projekt nedostál úhony a nebylo zničeno to čeho jsme se účastnily. Leč jak se z posledních příspěvku dozvídám, tak mnohé co ti leželo na srdci jsi neřekl a zvolil jsi tu nejnevhodnější cestu to řešit a to veřejnou diskusi. Ponechám stranou své velitelské schopnosti, i komunikační a další, ktere jak od tebe zjišťuji jsou na škodu celého seskupení a kritizuješ je zde - nejsem v tomhle ohledu nějaký chytlavý, abych se za kritiku urážel. Budiž, asi nejsem dokonalej. Více mě trápi tvoje pasování do role hlavy celého projektu. To, že jsi otcem myšlenky ti neupírám, avšak Přemysle nikdy jsme se nedohodli, že povedeš celé seskupení. Pokud vím toto jsme řešili z očí do očí na jednání v Polné a dohodli jsme se v otázce Hiearchie na Statusu Qou. A co se týče dvou bodů:
Dodatky k zajištění funkčnosti spolku
1) Vedoucí členové společnosti (administrátoři a globální moderátoři ve fóru) budou posuzovat a přizpůsobovat kostýmové, družinové a táborové podmínky a doporučení dle nových zjištění v rámci vývoje znalostí k danému tématu a dle potřeb celé společnosti. - jedná se o řízení fóra a oblékání a ne celého seskupení, od toho jsou snad sněmy!
2) Jako součást hrané hierarchie při akcích vyžadujeme u všech postav (včetně svobodných pánů) podřízennost vůči korouhevnímu pánovi a správci našeho tábora. - S tím souhlasím, ale jde herní podmínky chovaní a ne řízení seskupení.

Dále mě velice mrzí, že po celou dobu projektu nebyly stanovy projektu vystaveny na tomto fóru i když jsme o ně několikrát žádali. Mám na mysli opravdové stanovy a ne tolik omýlané pravidla ohledně kostýmů. Ty stanovy, které vyplynuly z všestrané diskuskuze na sněmu v Přibyslavi a které z nějakého důvodu nejsou k nahlédnutí pro členy seskupení.

Nevím z jakého důvodu se Pižla a Týna (ti kteří stáli jako záminka k rozpoutání této diskuse, za což se jim omlouvám) nemohli stát členy sdružení, když před dvěma měsíci se s tichosti přijimali dvě nové členky tvé větve. Aha už vím :
Truksas píše:
První jde o kvalitu (ronovská strana) a druhé o kvantitu (Heraltická strana.)
. Holt jsme na špatné straně.

Ještě se dovolím vrátit k připomínce
Přemysl píše:
Zaráží mě hlavně skutečnost, že téměř vždy (na akci), kdy se u vás ukáží nějací nováčci.
Za tento rok jeli se mnou pouze 2 nový lidé: Cherubínek na ZK a Pavel na turnaji v Heralticích a to pouze na večer jako sluha při večeři. Co se týče kostymovosti si myslím, že ani jeden z nás nejsme dokonalí! Z toho by jsme měli vycházet . A ruku na srdce Přemysle tvoje garderóba, by také schytala velkou kritiku, kdyby jsi se odvážil založit si vlákno a kdyby se ti nebáli ostatní říci pravdu do očí. Ale jak jsem psal výše kdo z nás je bezvadnej...

Myslím Přemysle, že celý problém je jinde, a že ti v žaludku leží něco jiného než jen naše vybavení. Ale to je tvoje věc a já ti do ni kecat nebudu. Osobně si myslím, že celá tato záležitost byla tebou vyvolána cíleně a účelově, z důvodu který zde nechci ventilovat neboť jde o mou doměnku.

Po celou dobu existence projektu jsem sloužil jako nezičlánek, který korigoval různé nátlaky z jedné či z druhé strany. Celé seskupení je sdružení několika nezavislých subjektů, kteří musí najít společnou řeč. Diktát, který jsi zde v posledních dnech nastolil a prosazuješ se zcela rozchází s původní vizi projektu, a proto jsme nucen říci své NE. Věř, že tvé vedení se mnohdy setkávalo s kritikou a nevolí. Navíc svým chováním a nově nastavenými pravidly odrazuješ případné zájemce o členství projektu, což je z mého pohledu nepřijatelné. Nemluvě o tom co si asi pomyslí o našem projektu návštěvníci.

Za Družinu pana Smila z Heraltic s těžkým srdce a hořkou chutí, se vzdávám členství na projektu. Je mi líto, že to dopadlo takto. Dovolte, abych zde poděkoval za společné akce, na které jsme se podíleli, byly to pro mě hezké chvilky. Žel bohu jak se ukázalo naše přístupy se poněkud liší od představ jiných, kteří se považují za hodnotnější členy seskupení.

Zavěrem Vám všem chci říci, že k žádnemu z vás necítím zášť nebo averzi, a nadále Vás považuji za kamarády. Samotnému projektu přeji, aby změna, která zde nastala, byla pro něj přínosem a navíc, aby to tento projekt posílo. A doufám, že se snad někde uvidíme na nějaké akci, kde se dokážeme spolu bavit bez nějakých emocí či zášti.

A stejně jak Mahy : Prosím administrátora vašich stránek aby mě nevedl jako člena projekt, ale jako návštěvníka.
Pokud uzná za vhodné, že tu nemám co plkat, tak ať mě rovnou zruší přístup.

Pro případnou další komunikaci se členy skupin sem vkládám emailovou adresu : tomlek@seznam.cz

Děkuji a přeji hezký den

PříspěvekNapsal: pon 21. lis 2011 14:50:11 
Host

Bohužel to dopadlo tak jak jsem se bála a proto bych také chtěla požádat o vedení mé osoby jako návštěvníka. Doufám, že se budeme dál potkávat na akcích když ne jako členové jednoho projektu, tak alespoň jako kamarádi.

PříspěvekNapsal: pon 21. lis 2011 15:42:03 
Člen seskupení

Děkuji, vašim žádostem bude vyhověno! Počítám že budou i další zájemci o změnu v zařazení. I když celkově se stejně i toto bude měnit. Případně mě o svém přání k jinému zařazení můžete informovat i SZ.

Ničeho nelituji, dál by to tak neklapalo a věřím že i toto je projektu ku prospěchu.

PříspěvekNapsal: pon 21. lis 2011 16:09:50 
Člen seskupení

Tohle projektu neprospěje, ničemu to neprospěje. Jak to vidim já, tak sme přišli o lidi kteří byli u narození projektu, a bez kterejch to prostě už nebude vono, a bez kterjch to nepude, ať si kdo chce sebevíc přeje aby to i tak šlo.

Sem teď moc nasranej takže už radši víc nenapíšu.

PříspěvekNapsal: pon 21. lis 2011 16:17:59 

KOCOUR píše:
Tohle projektu neprospěje, ničemu to neprospěje. Jak to vidim já, tak sme přišli o lidi kteří byli u narození projektu, a bez kterejch to prostě už nebude vono, a bez kterjch to nepude, ať si kdo chce sebevíc přeje aby to i tak šlo.

Sem teď moc nasranej takže už radši víc nenapíšu.

Souhlas !

PříspěvekNapsal: pon 21. lis 2011 16:56:14 
Host

někteří to tu možná vyřeší odchodem, ale já bych stále rad viděl fotku vysokeho šlechtice, dle pravidel, kteryma se tu, Přemysle, ohaníš!!

Nejhorší je, že tu na tom zaplačou lidí, kterých se to hádaní vice méně "nedotklo"

PříspěvekNapsal: pon 21. lis 2011 17:13:22 
Host

Taktéž bych rád požádal o změnu statusu stejně, jako pan Smil.
Děkuji všem ostatním za příjemné chvíle strávené jako člen projektu, s některými se velmi rád uvidím na budoucích akcích.

PříspěvekNapsal: pon 21. lis 2011 18:55:07 
Člen seskupení

KOCOUR píše:

V tomhle s tebou Kocoure taky souhlasím.

PříspěvekNapsal: úte 22. lis 2011 12:51:23 
Host

Prosím o změnu statusu i u uživatelů kaňa, žvejk a tichavodabob. Děkuji

PříspěvekNapsal: úte 22. lis 2011 15:13:59 
Člen seskupení

Nemohu si pomoci ale musím se smát. Proč né veřejně? Jaká ostuda? Vždyť je to naše věc, tak proč bych se bál soudu lidí, kteří stím neměli nic společnýho a vlastně nic neví. Já se tedy veřejnosti a ostudy neobávám.

Čeho je vám líto? _ Nerodit děti? Nerozmnožovat rod? To bych chápal.
Vážně by vás bavilo být stále po hromadě i když jsme byli na kordy? Stále to doutnalo a teď se vám zdá že to bylo dobrý? Stále jste někdo rejpal a nespokojenost jste vyjadřovali přeze mě. Na to sem byl dobrej. A teď sem ten zlej. Ještě že na to jsem zvyklej. To přece muselo nějak tak dopadnout. V takové sestavě to nemělo smysl a někdo se rozhodl odejít a to konečně upouští napětí. Tak se proberte z lítosti a začněte rači brát věci jak jsou.

Kocoure: Tu SZ jsi nemusel mazat. Nestihl jsem jí přečíst a jistě bych od tebe překousl hodně.

Pytlíku: Začni myslet. Nic nevíš. Omlouvá tě že jsi mladej a .....

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 196 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]