Ahoj všichni.
Dostávám se až nyní k tomu, abych zde reagoval na příspěvky a názory které se zde nakupily.
Je mi z toho velmi smutně. Po celou dobu se snažím vymyslet jak mám reagovat a odpovědět tobě Přemysle, na tvé (pro mě nepochopitelné) názory a napadání mé části seskupení. Věř mi, že až do poslední chvíle jsem se snažil aby tento projekt nedostál úhony a nebylo zničeno to čeho jsme se účastnily. Leč jak se z posledních příspěvku dozvídám, tak mnohé co ti leželo na srdci jsi neřekl a zvolil jsi tu nejnevhodnější cestu to řešit a to veřejnou diskusi. Ponechám stranou své velitelské schopnosti, i komunikační a další, ktere jak od tebe zjišťuji jsou na škodu celého seskupení a kritizuješ je zde - nejsem v tomhle ohledu nějaký chytlavý, abych se za kritiku urážel. Budiž, asi nejsem dokonalej. Více mě trápi tvoje pasování do role hlavy celého projektu. To, že jsi otcem myšlenky ti neupírám, avšak Přemysle nikdy jsme se nedohodli, že povedeš celé seskupení. Pokud vím toto jsme řešili z očí do očí na jednání v Polné a dohodli jsme se v otázce Hiearchie na Statusu Qou. A co se týče dvou bodů:
Dodatky k zajištění funkčnosti spolku
1) Vedoucí členové společnosti (administrátoři a globální moderátoři ve fóru) budou posuzovat a přizpůsobovat kostýmové, družinové a táborové podmínky a doporučení dle nových zjištění v rámci vývoje znalostí k danému tématu a dle potřeb celé společnosti. - jedná se o řízení fóra a oblékání a ne celého seskupení, od toho jsou snad sněmy!
2) Jako součást hrané hierarchie při akcích vyžadujeme u všech postav (včetně svobodných pánů) podřízennost vůči korouhevnímu pánovi a správci našeho tábora. - S tím souhlasím, ale jde herní podmínky chovaní a ne řízení seskupení.
Dále mě velice mrzí, že po celou dobu projektu nebyly stanovy projektu vystaveny na tomto fóru i když jsme o ně několikrát žádali. Mám na mysli opravdové stanovy a ne tolik omýlané pravidla ohledně kostýmů. Ty stanovy, které vyplynuly z všestrané diskuskuze na sněmu v Přibyslavi a které z nějakého důvodu nejsou k nahlédnutí pro členy seskupení.
Nevím z jakého důvodu se Pižla a Týna (ti kteří stáli jako záminka k rozpoutání této diskuse, za což se jim omlouvám) nemohli stát členy sdružení, když před dvěma měsíci se s tichosti přijimali dvě nové členky tvé větve. Aha už vím :
Truksas píše:
První jde o kvalitu (ronovská strana) a druhé o kvantitu (Heraltická strana.)
. Holt jsme na špatné straně.
Ještě se dovolím vrátit k připomínce
Přemysl píše:
Zaráží mě hlavně skutečnost, že téměř vždy (na akci), kdy se u vás ukáží nějací nováčci.
Za tento rok jeli se mnou pouze 2 nový lidé: Cherubínek na ZK a Pavel na turnaji v Heralticích a to pouze na večer jako sluha při večeři. Co se týče kostymovosti si myslím, že ani jeden z nás nejsme dokonalí! Z toho by jsme měli vycházet . A ruku na srdce Přemysle tvoje garderóba, by také schytala velkou kritiku, kdyby jsi se odvážil založit si vlákno a kdyby se ti nebáli ostatní říci pravdu do očí. Ale jak jsem psal výše kdo z nás je bezvadnej...
Myslím Přemysle, že celý problém je jinde, a že ti v žaludku leží něco jiného než jen naše vybavení. Ale to je tvoje věc a já ti do ni kecat nebudu. Osobně si myslím, že celá tato záležitost byla tebou vyvolána cíleně a účelově, z důvodu který zde nechci ventilovat neboť jde o mou doměnku.
Po celou dobu existence projektu jsem sloužil jako nezičlánek, který korigoval různé nátlaky z jedné či z druhé strany. Celé seskupení je sdružení několika nezavislých subjektů, kteří musí najít společnou řeč. Diktát, který jsi zde v posledních dnech nastolil a prosazuješ se zcela rozchází s původní vizi projektu, a proto jsme nucen říci své NE. Věř, že tvé vedení se mnohdy setkávalo s kritikou a nevolí. Navíc svým chováním a nově nastavenými pravidly odrazuješ případné zájemce o členství projektu, což je z mého pohledu nepřijatelné. Nemluvě o tom co si asi pomyslí o našem projektu návštěvníci.
Za Družinu pana Smila z Heraltic s těžkým srdce a hořkou chutí, se vzdávám členství na projektu. Je mi líto, že to dopadlo takto. Dovolte, abych zde poděkoval za společné akce, na které jsme se podíleli, byly to pro mě hezké chvilky. Žel bohu jak se ukázalo naše přístupy se poněkud liší od představ jiných, kteří se považují za hodnotnější členy seskupení.
Zavěrem Vám všem chci říci, že k žádnemu z vás necítím zášť nebo averzi, a nadále Vás považuji za kamarády. Samotnému projektu přeji, aby změna, která zde nastala, byla pro něj přínosem a navíc, aby to tento projekt posílo. A doufám, že se snad někde uvidíme na nějaké akci, kde se dokážeme spolu bavit bez nějakých emocí či zášti.
A stejně jak Mahy : Prosím administrátora vašich stránek aby mě nevedl jako člena projekt, ale jako návštěvníka.
Pokud uzná za vhodné, že tu nemám co plkat, tak ať mě rovnou zruší přístup.
Pro případnou další komunikaci se členy skupin sem vkládám emailovou adresu :
tomlek@seznam.czDěkuji a přeji hezký den