Přemysl píše:
Zrovna ty dobře víš, že většina mých znalostí vychází pouze z letitých zkušeností s tímto koníčkem a stále se pouze takto vyvíjí. Takže tvá otázka kde jsem vzal jaké doložení nebo informaci, mě příjde jen jako šťouchání do vosího hnízda.
Tomu asi nerozumim "z letitých zkušeností,,. Co považueš za znalost letité skušenosti koukání po bojišti po Lháčkách nebo čtení knih.
Nevěděl jsem, že v tomto koni jde hlavně o zkušenosti. Takže pudu za nějakým keckařem který to dělá dvacet let a určitě mi poradí zkušeně a dobře.
Je škoda že tě otázka na doložení hned nakrkne, protože mě tvoje nohavice docela zaujali, ale bohužel letitá zkušenost mi jako důkaz nestačí.
Tento případ letoucí zkušenosti se taky týká např. tvé zavírané kroužkové košile. Pokaždý to okecáváš ,, a jak víš, že byli jen nýtovaný..."
Přemysl píše:
Ale nemůžeš mi vyčítat, že nemám dokladováno něco co používám už léta bez jediné poznámky od kohokoli, že to není vpořádku.
Poznámkám ses vyhnul (kromě mích) jen díky tomu, že nikdo znás nic nestuduje (Momentálně kromě Štáfla). Tyto nohavice s letitou zkušenoustí nemají nic společného, protože je nepoužíváš léta poprvý si je měl na Heraltickým turnaji a sám víš, že ses potýkal s mojí poznámkou na ně, kterou si pokaždý nějak okecal, a nikdo jinej nemá odvahu ti říkat co je na tobě špatně a co ne, protože většinu kostýmů poradíš z tvých letitých zkušeností.
Přemysl píše:
Zatím taky silně pochybuju že by to bylo špatně ale pokud tě zrovna tohle .ere, tak to vyvrať, dokladuj jiný způsob a já ho možná přijmu s radostí že jsi mě vyvedl z hříchu
Vyvrátit to bohužel nejde je to blbost, Nelze doložit, že to nebylo, protože to prostě nebylo.Tyhle charakteristické keci keckařů už řešili taky na českým šermu. Další způsob vázání je třeba ke kabátcům.
Přemysl píše:
Jedno z posledních řešení s všeobecným souhlasem dokonce bylo, zaměřit se na lapky a tímto směrem se specializovat
Specializovat? O lapkách víme maximálně to proč v naší době byli apod, ale o jejich kostýmech nebo jak žili víme velký prt. Jenom máme o nich každý svůj názor, který se mění v naší romantiku např, že byli roztrhaný, takže specializace mi příde dost odvážný a pošetilý pojem.
Přemysl píše:
Chtěli jsme eliminovat dnešní velké množství toho "lepšího lidu" a přispět do českého šermu několika obyčejnýmy jedinci. (rušili jsme všechny ty rytíře a teď to rozhodně nehodlám vést zpět k takovému směru, kdy každej chce být něco extra).
Vídíš to moc černobíle, buťto totální chudáci nebo bohatí rytíři. Taky to nehodlám dělat tímto směrem to dobře víš a neplánuju být něco exta, ale ani největší chudák.